Wspieramy młodych kucharzy

Wspieramy młodych kucharzy
zdjęcia: Fundacja Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy

Jako producent profesjonalnego wyposażenia dla gastronomii, zostaliśmy partnerem Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Junior Culinary Cap”, skierowanego do uczniów szkół gastronomicznych. Finał kulinarnych zmagań odbył się 5 lutego 2020 r. w Hotelu Kongresowym w Kielcach i wzięło w nim udział 8 młodych talentów: z Bielska-Białej, Lublina, Kielc, Wrocławia i Rzeszowa. Zwycięzca konkursu otrzymał bon zakupowy na 1000 zł do sklepu yatogastro.com, by z nowymi sprzętami YATO jeszcze energiczniej rozwijać swoją kulinarną pasję.

Poziom konkursu był niezwykle wysoki, a finaliści na żywo przygotowywali dania, których tematem były kaczka i warzywa korzeniowe. Jury miało trudny orzech do zgryzienia. Ostatecznie najlepszy okazał się uczeń z Bielska-Białej, który przygotował kaczkę w sosie wiśniowym z cykorią i puree z selera z dodatkiem białej czekolady. Gratulacje! Organizatorem wydarzenia jest Fundacja Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy.

Więcej zdjęć znajdziesz tutaj.

المزيد من الأخبار